Wednesday, April 14, 2010

Haul Syeikh Wan Mohd. Shaghir Ke-3
Haul SYEIKH WAN MOHD. SHAGHIR yang ke-3


akan diadakan di Yayasan al-Fathaanah, Mempawah, Kalimantan Barat, Indonesia.

Tarikh majlis haul tersebut ialah pada ; 7 - 11hb. Jun 2010.

Kepada sesiapa yang berminat untuk pergi secara rombongan, sila berhubung dengan;


Cikgu Saiful ; 019-2480 342.


Terima kasih.

7 comments:

Affan Ruslan said...

Salam,
Ustaz, moga sentiasa dlm rahmat ALLAH dan terus thabat dalam agama.

Saya tidak pasti kenapa, tapi bila saya guna google chrome, akan ada alert page tentang malware dalam page ustaz. Saya syaki sebab ustaz menggunakan gambar yang mengandungi malware sebelum ini.

Secara peribadi saya pernah mengalami bnda yang sama. Jadi saya mengambil keputusan menukar gambar yang digunakan. Saya persan malware alert ni ada di page ustaz selepas entry Ustaz berkaitan "Kewafatan Syeikh Habib 'Abdul Qadir al-Saqqaf رحمه الله..."

Cadangan saya agar Ustaz tukar gambar yang digunakan dalam post tersebut dengan menggunakan gambar dari sumber yang lain. Jika tidak berhasil, Ustaz blh cuba tukar gambar yang digunakan dalam beberapa entry sebelum dan selepas entry yang saya maksudkan tadi.

Moga bermanfaat. Saya cuma harap pengguna tidak berasa unsecure melayari laman web Ustaz yang sungguh bermanfaat ini.

Segala yang baik datang dari ALLAH SWT.

Affan Ruslan said...

Info tambahan: Komputer yang diserang malware akan menjadi lambat.

Soalan: Ustaz, tumapang tanya. Apa itu haul?

al-'Abd al-Da'if: said...

Terima kasih kerana info..

Memang biasanya saya perasan jika saya melinkkan entri dengan blog yang bermasalah malware.

Mohon catatkan kepada saya pautan bermasalah yang dipaparkan oleh malware alert tersebut, kerana buat masa ini kaspersky saya tak dapat berfungsi...

TQ.


* haul : ialah ulang tahun kematian, manakala mawlid: ialah ulang tahun kelahiran.

Affan Ruslan said...

Jazakallh atas maksud haul itu ustaz.
Adakah haul juga bermakna tahlil?

Oh ya ustaz, ustaz blh tgk SCREENSHOT yang saya ambil dari laptop saya, dan saya sudah membuat sedikit kajian, dan didapati malware tersebut disyaki daripada laman web
http://www.alalbait.ps/

Jika ustaz ada ambil gambar yang mempunyai link dari web tersebut atau meletakkan link tersebut dalam web ustaz, saya cadangkan ustaz tukar gambar tersebut. Buat masa skrg saya sedang check gambar2 ustaz tapi masih belum jumpa. InsyaALLAH jika saya jumpa saya akan inform kt Ustaz. InsyaALLAH.

Ini screenchot yang terpapar jika saya membuka blog ustaz dari laptop saya. Sila tekan di link di bawah.

http://dl.dropbox.com/u/1024578/Others/Malware2.png

al-'Abd al-Da'if: said...

وجزاكم الله خير الجزاء

Link yang disebut tu ialah laman web Persatuan Ahlul Bait Palestin. Dulu pun saya ada link dengan laman web Kumpulan Jihad Tariqat Naqsyabandiyyah Palestin. Bila ada masalah malware terus saya buang. Dan yang ini pun nampaknya saya kena buang. Kalau dah ok beritahu, terima kasih banyak2..

Agaknya banyak laman-laman web Palestin yang penuh dengan malware. Mungkin kerja Yahudi agar kita tidak tahu dengan terperinci apa yang berlaku di sana, yang baik atau yang buruk.* haul dan mawlid hanya istilah, namun pengisiannya lebih kurang sama sahaja, ada ceramah, selawat, zikir dan berbagai lagi mengikut kesesuaian.

Affan Ruslan said...

Alhamdulillah.
Sudah ok.

Benar tuan.
Bahkan mereka banyak melancarkan perang2 siber.

Jika tuan ke www.sawanih.blogpsot.com pun akan ke laman web bible. Bahkan melalui info yang saya dapat, banyak laman web muslim yang mendedahkan berkaitan iluminati yang sudah di delete oleh pihak2 tertentu.

Doakan moga kita sentiasa thabat dalam agama.

珍珠奶茶Eason said...

徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社