Sunday, January 30, 2011

Kebangkitan Mesir, Ketakutan Israel

Selama ini Israel mendapat untung dengan ketundukan pemimpin-pemimpin Arab di bawah jari telunjuk mereka. Mereka hidup bahagia dengan perpecahan kesatuan pemimpin-pemimpin negara di sekelilingnya. Namun, tanda-tanda kejatuhan Israel dan kebenaran hadis Nabi SAW mengenainya semakin ketara muncul sedikit demi sedikit.

Jika satu persatu negara di sekelilingnya kembali semula dipimpin oleh pemimpin berjiwa Islam yang tulen, sudah tentu mereka akan terpaksa menghadapi kebangkitan semula kesatuan negara-negara Arab-Islam untuk menentang kekejamannya. Kini Israel mula bimbang dengan kekuasaan-kekuasaan baru Islam yang bakal muncul disekelilingnya, dari Turki, Tunisia, dan kini Mesir, antara negara Arab yang memiliki kekuatan tentera yang digeruni. Ini termasuklah kerajaan Hamas di Palestin serta kerajaan Hizbollah di Lubnan. Jika Syria, Jordan, Algeria dan Arab Saudi bergabung, Israel perlu bersiap sedia untuk dikuburkan.

Negara-negara Islam kini amat memerlukan pemimpin yang berijwa Islam tulen yang sanggup berjuang demi agamanya.

Bangunan Parti Demokrasi Nasional dibakar.

Tentera bertoleransi dengan kebangkitan rakyat.Seorang kapten tentera mengoyak gambar Hosni Mubarak.Wanita dan kanak-kanak tidak terkecuali menuntut hak.

Poster Hosni Mubarak dirobek-robek di Jeezah, Mesir.

Kereta perisai tertulis 'Tumbang Mubarak'.


Bangunan parti kerajaan dibakar.

Orang ramai tidak lupa bersujud ..

Allahu Akbar!!

No comments: